Лицензия Creative Commons
Это произведение, автор которого — Лисичанская ЦБС библиотека филиал № 3, доступно на условиях лицензии Creative Commons «Attribution» («Атрибуция») 4.0 Всемирная.

воскресенье, 20 мая 2018 г.


«Пам’ятники жертвам політичних репресій »


У цьому році ми відзначаємо 80 роковини Великого терору. «Великий терор» – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства. Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація. За період «Великого терору» на території УРСР, за оцінками істориків, було засуджено 198918 осіб, з яких близько двох третин – до розстрілу. Решту було відправлено до в`язниць та таборів.
З метою формування національної свідомості, патріотичного виховання  та гідного вшанування жертв політичних репресій 19 травня бібліотекарі філії №3 КЗ «Лисичанська ЦБС» підготували презентацію «Пам’ятники жертвам політичних репресій ». Майже у кожному населеному пункті району встановлено пам’ятний знак на честь земляків, що без вини стали жертвами репресій. Так присутні познайомилися з пам’ятниками  встановленими  у 21 місті країни. Це і Биківка (Киів), Рутченкове поле (Донецьк), Урочище Дем’янів лаз (Івано-Франківськ), П’ятихатки (Харків) та інші.   Також, присутні ознайомилися з книгами та матеріалами  тих трагічних подій.







Комментариев нет:

Отправить комментарий