Лицензия Creative Commons
Это произведение, автор которого — Лисичанская ЦБС библиотека филиал № 3, доступно на условиях лицензии Creative Commons «Attribution» («Атрибуция») 4.0 Всемирная.

пятница, 23 ноября 2018 г.


День інформації 
до чергової річниці Голодомору 1932-1933 років


23 листопада у бібліотеці- філії №3 КЗ «Лисичанська ЦБС» пройшов день інформації до чергової річниці Голодомору 1932-1933 років і вшануванню пам’яті його жертв. Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.  У гуртожитку Лисичанського державного медичного коледжу для студентів бібліотекарі провели годину скорботи «Не згасне пам’яті свіча». На заході присутні згадали про жахи голоду 1932-33 років, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор». Бібліотекарі спонукали присутніх замислитись над питанням «Крихта хліба – багато це чи мало?». Учасникам заходу було запропоновано переглянути документальний фільм «Голод 33 року» https://www.youtube.com/watch?v=Gb3ep0jYdT4 . Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання.

Також був проведений огляд літератури «Три колоски, закуті дротом», на якому була представлена література: Р. Конквеста «Жнева скорботи», «Сторінки історії України :XX століття», «Український голокост 1932-1933», «Голодомор. Геноцид українського народу 1932-1933 рр.», В. Борисенко «Свіча пам’яті », «Врятована пам'ять. Голодомор на Луганщині», С. Старів «Страта голодомором». В матеріалах розкривається глибина трагедії українського народу та спогади очевидців тієї страшної трагедії.
Був оформлений інформаційний стенд «Український народ: випробування голодом». Його метою є висвітлення теми Голодомору 1932-1933 рр. в Україні, усвідомлення його трагізму у долі рідного народу. Матеріали стенду містять інформацію про події 1932-1933 рр. на території України загалом і на Луганщині зокрема, коли під час масового, ретельно спланованого радянським тоталітарним режимом голоду загинули мільйони мешканців сіл і міст.










Комментариев нет:

Отправить комментарий